Nyheter

 PID
Data pager
HØYTIDELIG ANLEDNING: Æresdoktorpromosjonen i Universitetsaulaen var høytidelig og verdig. Her taler forfatter Jon Fosse etter diplomutdelingen, som ble foretatt av universitetsdirektør Kjell Bernstrøm og rektor Dag Rune Olsen.
Foto: Ingvild Festervoll Melien

Universitetet har fått nye æresdoktorer

7. oktober 2015 Fredag 2. oktober ble det tildelt fire nye æresdoktorater i den nye storstuen til Universitetet i Bergen.
Les mer
TOPP 200-UNIVERSITET: Det at UiB scorar høgare på siteringar i THE-rangeringa, viser i følgje rektor Dag Rune Olsen at forskinga ved UiB har aukande internasjonalt gjennomslag.
Foto: Alf Edgar Andresen

Times Higher Education: UiB tilbake i topp 200

1. oktober 2015 UiB rykkar fram 41 plassar til nummer 182 i Times Higher Education si rangering av dei beste universiteta i verda.
Les mer
HØYTIDELIG ÅPNING: Rektor Dag Rune Olsen fra UiB med rektorkollega Gunnar Bovim fra NTNU, statssekretær Bjørn Haugstad og SINTEF-direktør Unni Steinsmo foretar avdukingen av plaketten ved inngangen til de tre institusjonenes Brussel-kontor 22. september 2015. Foto: Sverre Ole Drønen.

UiBs Brussel-kontor offisielt åpnet

24. september 2015 Med rektor Dag Rune Olsen i spissen var en rekke UiB-forskere i Brussel for å markere åpningen av universitetets kontor i EU-hovedstaden.
Les mer
Hans-Wilhelm Steinfeld er utnevnt til æresalumn ved Universitetet i Bergen. I august 2014 talte han til UiBs studenter og ansatte ved semesterstart.
Foto: Eivind Senneset

Hans-Wilhelm Steinfeld blir æresalumn

16. september 2015 Universitetet i Bergen har utnevnt tidligere utenrikskorrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld til æresalumn.
Les mer
Valgsnakk skapte god stemning i Universitetsaulaen under Alumnusdagen. Foto: Paul S. Amundsen

Slik var Alumnusdagen 2015

15. september 2015 Rundt 800 påmeldte deltakere, engasjerte forelesere og god stemning. Årets alumnusdag var den andre i UiBs historie. Og da er det som kjent blitt en tradisjon.
Les mer
Professor Kerim Hestnes Nisancioglu under filming av UiBs klima-MOOC på kysten av Grønland. Foto: Frode Ims, UiB

6000 påmeldte til UiBs første MOOC

14. september 2015 21. september starter Universitetet i Bergen opp sitt første åpne nettkurs, en såkalt MOOC. Siden påmeldingen startet 15. juni har rundt 6000 nettstudenter fra hele verden meldt seg på.
Les mer
Foto: NRK

Månedens alumn: Totto Mjelde

13. september 2015 Totto Mjelde var lenge kjent som en av stemmene i "Pyro" på NRK P3. Nå hører du ham i programmet "Stjernepose" på den littegrann voksnere NRK-kanalen P13.
Les mer

Har du husket å melde deg på?

8. september 2015 Nå er det over 550 påmeldte til Alumnusdagen 12. september! Men vi har plass til enda flere. Husk å melde deg på for å få deltakerbevis (det får du bruk for i løpet av dagen og kvelden)
Les mer

Alumnusdagen 12. september: Har du husket å melde deg på?

19. august 2015 Alumnusdagen i fjor var fantastisk. I år blir det enda bedre. Og alt er gratis. Her finner du oppdatert program og melder deg på!
Les mer
Surle Vik Pedersen og Markus Gaupås Johansen tar for seg valget på sin helt egne måte.

Valgsnakk med Frank Aarebrot og 5080 Nyhetskanalen

17. august 2015 Valget blir neppe mer underholdende enn dette. På Alumnusdagen 12. september stiller et drømmelag i den nye Universitetsaulaen for å gi sine prognoser og skråblikk på høstens valg.
Les mer