Nyheter

 PID
Data pager
Hans-Wilhelm Steinfeld er æresalumn ved UiB. Lørdag 28.11 holder han foredrag om menneskerettigheter i Usbekistan, i Egget på Studentsenteret.
Foto: Eivind Senneset

Hans-Wilhelm Steinfeld: Menneskerettigheter i Usbekistan

26. november 2015 UiBs æresalumn Hans-Wilhelm Steinfeld kommer til UiB lørdag 28.11 for å holde et foredrag om menneskerettigheter i Usbekistan.
Les mer
LØYSINGA PÅ EI KRISE: Spedbarn som vert amma av HIV-positive mødre kan reddast frå å verta smitta, viser ny forsking publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Reddar barn frå HIV

26. november 2015 12 månadar med flytande HIV-medisin til spedbarn som vert amma av HIV-positive mødre beskyttar barna mot infeksjon, viser ein ny studie publisert i The Lancet.
Les mer
Marte Mjøs Persen fra Arbeiderpartiet er Bergens nye ordfører. Foto: Hans Jørgen Brun.

Månedens alumn: Marte Mjøs Persen

17. november 2015 Bergens nye ordfører, Marte Mjøs Persen, studerte litteraturvitenskap og sosiologi på UiB. Det har hun nytte av hver eneste dag.
Les mer
Fem UiB-alumner, to UiB-dekaner, én UiB-rektor og én statssekretær i hyggelig lag.

Transatlantisk alumnustreff i Boston

16. november 2015 God stemning da UiB inviterte Boston-alumnene på en drink.
Les mer
Professor Bente Moen er en av foreleserne i UiBs nye nettkurs. Her på filmopptak i Tanzania.

UiB klar med nytt nettkurs

16. november 2015 UiBs første nettkurs hadde over 6000 deltakere. Nå starter snart et nytt kurs, gratis og åpent for alle.
Les mer
Vår praksissttudent Gabriela Saez har stått for trekningen av de ti heldige vinnerne. Foto: Janne Lønne

Takk for hjelpen!

16. november 2015 Tusen takk til alle som deltok på spørreundersøkelsen vår! Nå er vinnerne av kinobillettene trukket ut.
Les mer
Foto: Black Debbath

Black Debbath til nye UiB Alumni-medlemmer

16. november 2015 Plateaktuelle Black Debbath spiller på Hulen 20. november. Nye UiB Alumni-medlemmer kan vinne to billetter til konserten.
Les mer
GJENSIDIG NYTTE: - Vi har mye å lære av hverandre, og vi på Bjerknessenteret ønsker å bidra med den kunnskapen vi har, sier Tore Furevik, direktør ved Bjerknessenteret for klimaforskning.

UiB samarbeider om klimakonferanse i Uganda

13. november 2015 Bjerknessenteret for klimaforskning deltar på klimakonferanse ved Makerere University i Uganda. Målet med konferansen er få gode innspill å ta med til klimatoppmøtet i Paris.
Les mer
PIONER INNAN ALGORITMAR: Professor Michael Fellows har både amerikansk, kanadisk og autralsk pass, og er kjent for å vera ein pioner innan informatikk. I januar vert han offisielt tilsett som professor ved UiB.
Foto: Jens Helleland Ådnanes
Opphavsrett:UiB

Pioner innan algoritmeforsking til UiB

6. november 2015 Den anerkjente forskaren Michael Fellows har takka ja til ei stilling på Institutt for informatikk ved Universitetet i Bergen.
Les mer
CELLEKOMMUNIKASJON: Kreftceller kommuniserer ved å utveksle protein (i rødt, markert med piler) gjennom nanorør (markert med pilehoder). Bildet til høyre er tredimensjonalt.


Foto: 
Burtey et al.
Opphavsrett: 
The FASEB Journal.

Kreftcellene snakker med friske celler

4. november 2015 Forskere ved Universitetet i Bergen har oppdaget at kreftcellene kommuniserer med andre celler på måter som hittil har vært ukjent.
Les mer